Confidentialitate date personale

Introducere
Incepand cu data de 25 mai 2018, Regulamentul nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (denumit in continuare „GDPR”) este aplicabil in toate statele membre ale Uniunii Europene.
Sfera de aplicare
GDPR se aplica website-ului orthoclassic.ro, avand scopul de a informa utilizatorii acestuia despre prelucrarea datelor cu caracter personal de catre SC ORTOCLASIC SRL, in calitate de operator, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J13/58/2013, avand CUI 25702787, atribut fiscal RO, CIF RO25702787, capital social 500RON, cu sediul social pe strada GOVORA Nr.11, Cluj-Napoca, Romania, telefon 0264 578 421 si contul bancar cu RO85BTRL01301202S01809XX deschis la BANCA TRANSILVANIA.
In cazul in care ai intrebari sau solicitari cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, ne poti contacta trimitandu-ne un e-mail la adresa: ortoclasic@yahoo.com. 
Cum colectam datele cu caracter personal
Direct: In mod obisnuit, prelucram date cu caracter personal pe care ni le-ai oferit voluntar:
atunci cand ne contactezi, trimitand un mesaj chat;
atunci cand ne contactezi pentru a ne solicita informatii privind activitatea noastra, la adresa de e-mail: ortoclasic@yahoo.com;
atunci cand iti creezi un cont pe site-ul www.orthoclassic.ro completand datele pentru inregistrare.
Ce categorii de date cu caracter personal prelucram
Date de identificare: nume si prenume;
Date de contact: numarul de telefon, adresa de e-mail, adresa/domiciliu-livrare;Care sunt temeiurile legitime pentru prelucrarea datelor
Ne putem intemeia activitatile de prelucrare pe urmatoarele temeiuri:
Interes legitim: Putem prelucra datele cu caracter personal in baza interesului legitim, atunci cand, conform evaluarii noastre, consideram ca prelucrarea este corecta, rezonabila si proportionala cu scopul prelucrarii.
Obligatie legala: Putem prelucra date cu caracter personal in vederea indeplinirii obligatiilor legale ce ne revin in calitate de profesionist.
De ce avem nevoie de datele cu caracter personal?
Prelucram date cu caracter personal in mod transparent, in urmatoarele scopuri:
prelucrarea oricaror solicitari primite prin intermediul site-ului, inclusiv pentru procesarea comenzilor si crearea contului;
pentru va comunica ofertele noastre si pentru a ne promova produsele si evenimentele, in conditiile respectarii legislatiei privind raporturile intre profesionisti (persoane juridice);
pentru a evalua si imbunatati site-ul, serviciile oferite precum si relatia noastra cu utilizatorii site-ului.
Transmitem date cu caracter personal catre terte parti?
Putem comunica date cu caracter personal colectate prin intermediul site-ului unor terte parti in scopul imbunatatirii calitatii serviciilor pe care le prestam sau pentru a beneficia de ajutorul unor specialisti in aducerea la indeplinire a unor obligatii care ne revin potrivit legislatiei specifice intr-un anumit domeniu sau potrivit contractelor in derulare.
Datele tale pot fi transmise catre partenerii care ne asigura serviciile de marketing, depozitare.
 Acesti terti au, la randul lor, obligatii similare cu ale noastre in ceea ce priveste protectia datelor cu caracter personal, fie sunt la randul lor operatori de date cu caracter personal, fie sunt persoane imputernicite, care prelucreaza datele in numele ORTOCLASIC.
Ne asiguram in mod constant ca partenerii nostri prezinta garantii suficiente pentru punerea in aplicare a unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, astfel incat prelucrarea datelor tale cu caracter personal indeplineste toate cerintele legale.
Datele cu caracter personal indicate mai sus pot fi puse la dispozitie sau transmite catre terti si in urmatoarele situatii: (i) autoritati publice, auditori sau institutii cu competente in realizarea de inspectii si controale asupra activitatii noastre, care ne solicita sa furnizam informatii, in virtutea obligatiilor legale; (ii) pentru respectarea unei cerinte legale sau pentru protejarea drepturilor si activelor noastre.
Transferam datele cu caracter personal in afara Uniunii Europene?
Pentru a facilita operatiunile noastre globale si in concordanta cu legislatia aplicabila, am putea transfera sau dupa caz, am putea permite accesul partenerilor nostri din mai multe state, inclusiv Statele Unite, asa cum rezulta din Politica de Cookies.
Fiecare transfer este supus unor reguli specifice si adecvate pentru a asigura protectia datelor cu caracter personal.
Prelucrarea datelor copiilor cu varsta sub 18 ani
Toate activitatile de prelucrare a datelor cu caracter personal se refera exclusiv la persoane care au peste 18 ani, respectiv reprezentantii persoanelor juridice ori a persoanelor care actioneaza in numele si pe seama persoanei juridice.
Refuzul prelucrarii si consecintele acestuia
Daca nu ne furnizezi datele cu caracter personal prevazute solicitate, nu vei putea transmite catre noi solicitarea/comanda, iar noi nu vom putea veni in intampinarea ta.
Pentru a-ti putea transmite comunicari de marketing, avem nevoie de adresa de e-mail, astfel incat sa primesti oferte si comunicari despre serviciile si produsele noastre.
Ce drepturi ai in legatura cu datele tale cu caracter personal?
In calitate de persoana vizata, iti respectam urmatoarele drepturi:
dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal pe care le detinem;
dreptul de a ne solicita sa rectificam oricare date cu caracter personal inexacte sau care nu mai sunt de actualitate;
dreptul de a solicita ca datele cu caracter personal sa fie sterse in momentul in care nu ne mai sunt necesare;
daca prelucrarea are la baza consimtamantul tau, un contract sau mijloace automate de luare a deciziilor, dreptul de a ne solicita sa furnizam datele cu caracter personal obtinute direct de la tine si, daca este posibil, sa transmita acele date direct altui operator (dreptul la portabilitatea datelor);
de a iti retrage consimtamantul cu privire la prelucrare, atunci cand prelucrarea are la baza consimtamantul, fara insa a afecta legalitatea activitatilor de prelucrare realizate pana in momentul respectiv;
in cazul unui litigiu cu privire la corectitudinea prelucrarii datelor cu caracter personal, dreptul de restrictionare a prelucrarii;
daca prelucrarea se bazeaza pe interese legitime, dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor cu caracter personal (acolo unde se aplica);
dreptul de a inainta o plangere la autoritatea de supraveghere: Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, la adresa B-dul G-ral. Gheorghe Magheru, nr. 28-30, sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania sau prin e-mail la anspdcp@dataprotection.ro.
Drepturile de mai sus pot fi exercitate in orice moment. Pentru exercitarea acestor drepturi, te incurajam sa ne adresati o solicitare in scris, datatasi semnata sau in format electronic la urmatoarea adresa: ortoclasic@yahoo.com.
Securitatea datelor cu caracter personal
Am adoptat proceduri de securitate tehnica in vederea protejarii datelor cu caracter personal impotriva pierderii, folosirii neautorizate, distrugerii sau alterarii acestora. Ne asiguram ca accesul la datele cu caracter personal este limitat si autorizat doar persoanelor care au dreptul de a le folosi. Aceste persoane au obligatia de a asigura confidentialitatea datelor.
Pentru ce perioada vom pastra datele cu caracter personal
Vom stoca datele tale cu caracter personal doar pe perioada de timp necesara pentru atingerea scopurilor de prelucrare expuse mai sus, cu respectarea in acelasi timp a cerintelor legale in vigoare.
Estimam ca activitatile de prelucrare detaliate mai-sus vor necesita stocarea datelor cu caracter personal pe urmatoarele perioade:
Scop
Durata
Datele transmise prin intermediul contului creat pe site
5 ani de la data la care contul nu a mai inregistrat activitate
Datele colectate in mod involuntar prin intermediul site-ului
3 ani de la data colectarii
 
Odata ce perioada de prelucrare indicata mai sus expira si nu mai avem motive legale sau legitime pentru a prelucra datele tale cu caracter personal, acestea vor fi sterse in conformitate cu procedurile interne ale operatorului.
Revizuirea Politicii de confidentialitate
Vom revizui aceasta Politica periodic, in functie de modificarile care survin in activitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal si vom publica versiunea actualizata a documentului.