Termeni si conditii

Date Generale
 
Magazinul online ORTHOCLASSIC BOUTIQUE este administrat de compania SC ORTOCLASIC SRL (denumita in continuare „Vanzator”), inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J13/58/2013, avand CUI 25702787, atribut fiscal RO, CIF RO25702787, capital social 500RON, cu sediul social pe Str. Govora Nr.11, Cluj-Napoca, Romania, telefon 0264 578 421 si contul bancar RO85BTRL01301202S01809XX deschis la BANCA TRANSILVANIA.
Iti recomandam sa citesti acest document cu atentie!
Prin utilizarea site-ului ORTHOCLASSIC.RO, vizitatorul sau dupa caz, cumparatorul persoana juridica- MEDIC (denumit in continuare „Cumparator”) isi exprima acordul fata de Termenii si Conditiile descrise mai jos (denumite in continuare „Contract”).
Avand in vedere specificul bunurilor comercializate, site-ul ORTHOCLASSIC.RO este destinat vanzarii de bunuri catre cumparatori persoane juridice. Vizitatorii persoane fizice nu pot plasa comenzi pe site-ul www.orthoclassic.ro. 
Contractul se aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii prin intermediul ORTOCLASIC si, odata incheiat, poate fi modificat doar cu acordul scris al ambelor parti.
Contractul poate fi modificat unilateral de Vanzator in functie de evolutia prevederilor legale, fara obligatia de a anunta in mod special acest lucru in prealabil.
Prin crearea unui cont si / sau plasarea unei comenzi, Cumparatorul isi exprima acordul pentru a primi mesaje comerciale electronice din partea Vanzatorului pe adresa de email furnizata, intelegand faptul ca urmare a relatiei contractuale dintre parti (raporturi intre profesionisti), Vanzatorul poate utiliza astfel adresa de e-mail furnizata ca informatie privind cumparatorul.
In momentul plasarii unei comenzi in magazinul online ORTHOCLASSIC.RO, Cumparatorul, in calitatea sa de profesionist isi exprima acordul cu privire la inregistrarea unui cont pe adresa de email specificata in campul special destinat generarii contului si cu privire la metoda de comunicare electronica prin intermediul email-ului si / sau telefonic cu privire la comanda plasata si la viitoarele campanii, reduceri, oferte si evenimente organizate de Vanzator.
In momentul crearii unui cont in cadrul magazinului online ORTHOCLASSIC.RO, Cumparatorul isi exprima acordul cu privire la metodele de comunicare specifice, respectiv e-mail/telefon cu privire la viitoarele comenzi pe care le va plasa prin intermediul contului si la viitoarele campanii, reduceri, oferte si evenimente organizate de Vanzator.
Transmiterea comenzii pe site va fi urmata de receptia unui email automat care atesta doar plasarea comenzii. Constituie acceptari ferme ale comenzii, si implicit semnifica incheierea contractului intre profesionisti, orice discutii telefonice, comunicari prin email sau orice alte metode de comunicare la distanta cu reprezentantii Vanzatorului care confirma livrarea produselor. In cazul in care profesionistul medic stomatolog nu este contactat de catre un reprezentant ORTOCLASIC, contractul nu se va considera incheiat, fara nicio obligatie din partea Vanzatorului, Cumparatorul intelegand faptul ca simpla confirmare automata a comenzii imediat dupa plasare nu genereaza obligatii contractuale in sarcina ORTOCLASIC.
Cumpărătorul poate obtine mai multe informatii despre plasarea unei comenzi online prin accesarea sectiunii “Cum cumpar”.
ORTHOCLASSIC.RO nu isi asuma raspunderea pentru eventualele erori de afisare aparute pe site, pentru elementele de grafica afisate pe site ce se dovedesc a fi eronate sau nu pot fi vizualizate precum nici pentru buna functionare a surselor externe de continut catre care face trimitere in materialele prezentate pe site, nefiind in nici un fel implicata in gestionarea acestora.
Procesarea si confirmarea comenzilor
Vanzatorul va verifica comanda urmand sa ii comunice Cumparatorului rezultatul verificarii. Transmiterea prin email sau telefonic, de catre Vanzator a notificarii de livrare/a confirmarii livrarii catre Cumparator, fara a necesita vreo confirmare de primire din partea Cumparatorului, constituie momentul incheierii Contractului la distanta.
Pentru produsele cu status “Indisponibil” este obligatorie verificarea disponibilitatii reale cu Vanzatorul, Cumparatorul fiind invitat sa contacteze ORTOCLASIC utilizand informatiile disponibile in sectiunea „Contact” in cazul in care este interesat sa achizitioneze un astfel de produs.
Produsele cuprinse în cadrul comenzilor acceptate de către Vânzător vor fi livrate conform condițiilor stipulate privind plata și livrarea.
Produsele cuprinse in cadrul comenzilor acceptate de catre Vanzator vor fi livrate conform conditiilor stipulate privind plata si livrarea.
Cumpărătorul poate anula o comanda contactand Vanzatorul utilizand informatiile din sectunea „Contact. 
Durata contractului
Prezentul contract este incheiat pe o durata determinata, respectiv pe durata necesara livrarii comenzii plasate prin intermediul magazinului online ORTHOCLASSIC.RO. Odata livrata comanda, contractul se considera onorat, Vanzatorul urmand sa fie responsabil doar pentru obligatiile legale si contractuale incidente ulterior livrarii produsului si pana la expirarea termenului de garantie a produsului achizitionat.
Facturarea comenzilor
Fiecare comanda confirmata specifica produsele, preturile, modalitatea si termenul de plata. Vanzatorul va emite Cumparatorului o factura fiscala corespunzatoare pentru bunurile si serviciile livrate. Cumpărătorul are obligatia de a furniza toate informatiile corecte necesare emiterii facturii fiscale in acord cu legislatia in vigoare.
 
Preturile si informatiile despre produse. Plata
 
Preturile prezentate in cadrul magazinului online ORTHOCLASSIC.RO includ TVA.Pretul dispozitivelor medicale, care fac obiectul prezentului contract este conform bonului de comanda si facturii fiscale emise de catre Vanzator si este exprimat in lei. Vanzatorul  se obliga sa comunice Cumparatorului orice modificare de pret cu ocazia confirmarii comenzii. Prețurile stabilite se aplică numai pentru livrările care au fost stabilite și numai în condițiile în care întreaga cantitate comandată a fost preluată de Cumpărător. 
În cazul în care Cumpărătorul nu preia întreaga cantitate de marfă comandată, indiferent de cantitatea nepreluată, Vânzătorul are dreptul la modificarea unilaterală a prețurilor pentru cantitatea preluată, prin creșterea acestor prețuri cu valoarea de 15% pentru cantitatea efectiv preluată.
Facturile fiscale se emit în conformitate cu prevederile legale în vigoare la data întocmirii lor.
În cazul în care până în momentul livrării mărfii au loc majorări ale taxelor vamale, impozitelor, cursului de schimb valutar și/sau a altor cheltuieli esențiale, ne rezervăm dreptul de a modifica prețurile ofertate.  
Prin primirea mărfii / facturii Cumpărătorul și-a dat acordul fără obiecții asupra cuantumului prețului și condițiilor de plată. 
Vanzatorul si Cumparatorul se obliga sa comunice in termen de maxim 5 zile orice modificare a datelor privind conturile bancare, precum si a celor privind inregistrarea si functionarea societatilor (sediu social, punct de lucru, numar de inregistrare in Registrul Comertului, calitatea de platitor TVA etc.), care ar afecta derularea Contractului.
Pretul serviciului de curierat va fi suportata de catre Vanzator, in situatia in care contravaloarea facturii fiscale va depasi suma de 350 lei, cu TVA inclus. 
In situatia in care se va face o livrare in regim de urgenta (prin curierat rapid sau firma de taxi), la solicitarea Cumparatorului pretul serviciilor de curierat va fi achitata integral de catre Cumparator indiferent de valoarea comenzii. 
Factura fiscala va fi emisa in temeiul specificatiilor din cuprinsul mesajului de confirmare a incheierii Contractului, respectiv va cuprinde pretul prevazut in cuprinsul acestui mesaj. Continutul site-ului (textele, denumirile si descrierile produselor, caracteristicile tehnice, imaginile, simbolurile) este alcatuit in colaborare cu reprezentantii producatorilor/furnizorilor produselor listate si pot fi incomplete din motive legate de spatiu si/sau structura informatiei. Din acest motiv, Vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru integralitatea descrierilor produselor prezentate pe site.
Vanzatorul si furnizorii sai isi rezerva dreptul sa modifice specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare prealabila a vizitatorilor/cumparatorilor.
Imaginile produselor sunt prezentate in cadrul magazinului online ORTHOCLASSIC.RO cu titlu de exemplu si pot fi diferite fata de produsele livrate, respectiv produsul livrat poate avea o culoare diferita fata de cea prezentata pe site.
Plata
 
Preturile prezentate in cadrul magazinului online ORTHOCLASSIC includ TVA in conformitate cu dispozitiile legale. 
Vanzatorul isi rezerva dreptul de a solicita plata integrala in avans in cazul produselor aprovizionate de ORTOCLASIC pe baza comenzii Cumparatorului, mai precis pentru acele produse in descrierea carora apare mentiunea „La comanda”. In acest caz, aprovizionarea si livrarea vor fi efectuate numai in urma inregistrarii platii complete a comenzii.
Modalitățile de plată acceptate sunt:
Cu numerar, prin intermediul curierului sau la sediul Vanzatorului, in limita a 5000 lei
Prin transfer bancar
In cazul in care Cumparatorul intarzie, din vina sa, plata marfurilor, in baza acestor termeni, are obligatia de a plati catre Vanzator o penalitate de 0.2 % pe zi intarziere, calculata la suma neachitata.
Scadenta facturii se considera a fi:
data semnarii facturii, in cazul ridicarii bunurilor din SHOWROOM
data primirii bunurilor de catre Cumparator, in cazul livrarii prin curier.
 
Livrarea comenzilor
 
Vanzatorul se obligă să expedieze Cumparatorului produsele cuprinse in comanda acceptata in sistem de curierat door-to-door, la o adresa de livrare de pe teritoriul Romaniei, respectand termenele de livrare stabilite in momentul acceptarii comenzii. Pentru comenzile achitate prin transfer bancar, termenul de livrare se va calcula de la momentul receptionarii in contul ORTOCLASIC a platii integrale.
Vanzatorul va aplica tariful comunicat inainte de fiecare livrare, iar in cazul produselor aflate la promotie, in conformitate cu regulamentul promotiilor active pe site in momentul plasarii comenzii.
Vanzătorul va ambala corespunzator produsele si va transmite urmatoarele documente insotitoare: factura fiscala, manualele de utilizare furnizate dupa caz, de catre producator sau de catre importator.
Cumparatorul  trebuie sa notifice prin email la ortoclasic@yahoo.com sau telefonic la 0264 578 421, absenta oricaruia dintre aceste documente in termen de 48 de ore de la receptionarea produselor, in caz contrar toate acestea considerandu-se comunicate.
In cazurile in care Cumparatorul nu este gasit la adresa de livrare mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul va contacta Cumparatorul pentru a conveni detaliile unei noi livrari. Daca nici la a doua tentativa livrarea nu va fi incheiata, coletul va fi returnat Vanzatorului, care va anula comanda Cumparatorul poate relansa comanda respectiva, urmand sa suporte costurile unei noi livrari.
Daca termenele de expediere sau de livrare a comenzii nu pot fi respectate, Vanzatorul va anunța Cumparatorului cel mai tarziu la data stabilita pentru livrare termenul estimat pentru finalizarea livrarii. Daca termenul nou de livrare depaseste 90 de zile calendaristice, modificarea termenului este supusa acceptarii de catre Cumparator urmand ca in cazul in care aceasta nu va fi acceptat de catre Cumparator, comanda va fi anulata, iar Vanzatorul ii va restitui Cumparatorului sumele aferente incasate in avans.
Daca informatiile legate de facturare si livrare furnizate de catre Cumparator sunt eronate sau incomplete, Vânzătorul nu garanteaza respectarea termenelor de livrare. Daca in 24 de ore nu se vor corecta datele și nu se va stabili un nou termen de livrare, Vanzatorul nu garanteaza respectarea termenelor de livrare. Daca in 24 de ore nu se vor corecta datele si nu se va stabili un nou termen de livrare, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comanda.
Proprietatea asupra bunurilor va fi transferata in momentul efectuarii livrarii acestora la adresa indicata (presupunand semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire a facturii fiscale in cazul livrarilor efectuate direct de Vanzator) si a efectuarii integrale a platii aferente. Vanzatorul nu va autoriza curierul sa permita deschiderea coletului decat ulterior semnarii de primire si achitarii eventualei contravalori a acestuia.
In cazul in care coletele prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, recomandam Cumparatorului sa refuze receptia lor si sa semnaleze acest incident imediat, nu mai tarziu de 24 de ore de la refuzul receptiei prin email la ortoclasic@yahoo.com. Orice reclamatie ulterioara cu privire la acest aspect este nula si nu poate fi luata in considerare.
 
Garantie
 
Produsele cumparate prin intermediul ORTOCLASIC sunt noi, in ambalaje originale si beneficiaza de garantie, conform prevederilor legale in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Termenul de garantie decurge din momentul facturarii produsului.
Garantia este valabila doar pe teritoriul Romaniei, cu exceptia situatiilor cand se precizeaza altfel in certificatul de garantie comerciala.
Pe langa orice alte garantii prevazute de legile aplicabile si detaliate in certificatul de garantie emis de catre Producator/Importator sau Vanzator, acesta garantează Cumparatorul impotriva oricarei non conformitati care poate afecta intreaga sau o parte a bunurilor si serviciilor, cu exceptia uzurii normale, pentru o perioada de 24 luni de la data emiterii facturii de vanzare. Exceptie fac produsele consumabile, care nu beneficiaza de garantie.
Cumparatorul este pe deplin responsabil cu privire la instalarea si utilizarea produselor, conform instructiunilor prevazute in documentatia furnizata de producator/importator, Vanzatorul oferind garantie doar pentru deficiente de productie sau in caz de neconformitate cu specificatiile tehnice prezentate pe site sau dupa caz, in documentatia specifica.
 
Returnarea produselor
 
Cumparatorul persoana juridical poate solicita returnarea produselor achizitionate din magazinul online ORTHOCLASSIC.RO in urmatoarele situatii:
Produsele sunt neconforme cu specificatiile de pe site.
Produsele s-au livrat eronat de catre Vanzator. In cazul livrarii unui alt produs sau in alta cantitate, trebuie sa semnalati incidentul Vanzatorului in maxim 24 de ore de la primirea coletului pentru a rezolva incidentul. Daca produsul nu mai este pe stoc, Cumparatorul poate opta pentru inlocuirea cu alt produs sau pentru rambursarea integrala a contravalorii.
Indiferent de situatie, procedura de returnare a produselor presupune instiintarea Vanzatorului inaintea trimiterii produsului, printr-un mesaj care sa descrie cauza returului, trimis la adresa de e-mail ortoclasic@yahoo.com.
La trimiterea coletului, Cumparatorul poate utiliza urmatorul model de eticheta retur formular_model.
Produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, insotite de toate accesoriile si documentele primite la livrarea produselor.
Returul va fi refuzat in cazul deteriorarii produselor sau a constatarii de catre Vanzator a starii de nevandabilitate a acestora.
Produsele se vor returna prin intermediul serviciului de curierat agreat de Vanzator la adresa Str. Govora, Nr.11, Cluj-Napoca.
In cazul in care se confirma lipsa de conformitate a produsului, Cumparatorul poate opta pentru rambursarea integrala a contravalorii sau pentru inlocuirea cu un alt produs. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs mai scump, Cumparatorul va achita diferenta de pret, respectiv daca valoarea produsului inlocuitor va fi mai mica, va primi rambursarea partiala corespunzatoare. Toate costurile de retur si transport vor fi suportate de Vanzator.
Nu se accepta returul produselor de Ingrijire personala daca au desigilate.
 
Acordul pentru a primi mesaje comerciale electronice in conformitate cu Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic
Cumparatorul isi exprima acordul sau pentru a primi mesaje comerciale electronice din partea Vanzatorului pe adresa de email furnizata la plasarea unei comenzi sau crearea unui cont.
Cumpărătorul are posibilitatea sa modifice oricand informatiile furnizate de Cumparatorul profesionist si sa filtreze mesajele pe care doreste sa le primeasca din partea Vânzătorului, prin accesarea sectiunii online“Contul meu” si logarea in contul personal.
 
Drepturile de proprietate intelectuală
Prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, in calitate de client al Ortoclasic SRL, se realizeaza in conformitate cu dispozitiile legale privind protectia datelor cu caracter personal aplicabile raporturilor intre profesionisti. Pentru o informare completa asupra activitatii de prelucrare a datelor cu caracter personal realizata de Ortoclasic SRL, in calitate de operator de date, va invitam sa consultati sectiunea „Protectia datelor personale”.
Orthoclassic.ro se obliga la respectarea principiilor prevazute de legislatia aplicabila protectiei datelor cu caracter personal. In sensul prezentului contract, datele care fac obiectul prelucrarii se pot referi la: date ale reprezentantilor partilor, respectiv nume si prenume, adresa de e-mail, date de contact pentru identificarea unei persoane la livrare etc.
Prelucrarea nu poate fi extinsa la alte scopuri, cu exceptia cazului in care partile convin in mod expres sau exista o obligatie legala care da dreptul oricarei parti sa prelucreze datele.
ORTHOCLASSIC.RO se obliga sa preintampine incidente precum distrugerea, folosirea inadecvata, accesul neautorizat, dezvaluirea sau alterarea datelor cu caracter personal.
La incetarea prezentului contract, ORTHOCLASSIC.RO se obliga sa inceteze prelucrarea datelor, cu exceptia cazurilor in care exista o obligatie legala care impune prelucrarea in continuare a datelor sau exercitarea unor drepturi in instanta si/sau in fata autoritatilor publice cu atributii de control.
Mai multe detalii se găsesc in sectiunea “Protectia datelor personale”.
 
Drepturile de proprietate intelectuala
Numele magazinului online si insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea S.C.  ORTOCLASIC SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului/titularului.
Numele si siglele persoanelor juridice, precum si denumirile produselor pot fi marci inregistrate ale proprietarilor respectivi sau ale ORTOCLASIC. Pentru orice sesizare legata de drepturile de proprietate intelectuala puteti trimite email la adresa ortoclasic@yahoo.com.
Comunicarile oricaror informatii sau date sub forma de mesaj, text, imagine, fisier audio si/sau video sau orice alt tip de material, indiferent de modalitatea de publicare sau transmitere a acestora (public sau individual), de catre orice persoana fizica sau juridica, alta decat ORTOCLASIC SRL se realizeaza pe raspunderea exclusiva a persoanei care este sursa acestor materiale, ORTOCLASIC SRL nefiind in nici un fel raspunzator de continutul sau modalitatea de publicare a acestor comunicari.
Forta majora și litigiile
Niciuna dintre partile contractante nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
Prezentul Contract este supus legii romane si se considera incheiat in Romania.
Eventualele litigii aparute intre Cumparator și Vanzator vor fi rezolvate pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediul Vanzatorului. Pentru a sesiza un eventual litigiu, va rugam sa va adresati in scris la adresa ortoclasic@yahoo.com